Joan Sánchez Braut és el candidat de Junts per Cerdanyola a l’Alcaldia, després d’haver estat escollit en primàries obertes a tota la ciutadania.

Publiquem a continuació la carta de presentació que va adreçar als adherits/des al nostre projecte durant la campanya de primàries:

JUNTS PER CERDANYOLA, UN PROJECTE PER SUMAR

Benvolgut/da,

Vull donar-te les gràcies per la teva adhesió al projecte de Junts per Cerdanyola. I t’animo a seguir donant-nos suport i a participar a les primàries que hem preparat per triar qui encapçalarà la candidatura a les municipals. Valdrà la pena i Cerdanyola hi guanyarà.

Com ja saps, hi ha tres candidatures a les primàries i la meva n’és una.

Si em coneixes i hem tingut oportunitat de parlar-ne, segurament et pots estalviar de seguir llegint. Si no, deixa’m que et prengui uns minuts per presentar-me i explicar-te les meves motivacions, i per què voldria comptar amb el teu vot. Procuraré ser breu.

Bé, em dic Joan Sánchez Braut, tinc 50 anys i una filla. Visc a Serraperera, tot i que em vaig criar entre el passeig de Cordelles i el carrer Torrent. Professionalment, he estat mestre i professor d’institut -sóc llicenciat en Filologia Catalana-, redactor i director de premsa local, assessor de comunicació a l’Ajuntament i ara fa set anys que gestiono la comunicació d’empreses i entitats.

Políticament, fa més de vint anys que no milito en cap partit. Amb tot, he continuat seguint de prop l’actualitat de la meva ciutat, perquè és la meva, me l’estimo i li desitjo el millor. Però també per amistat amb militants, pels deu anys en què vaig informar-vos de tota l’actualitat de Cerdanyola, pels dos en què vaig treballar com a assessor de comunicació a l’Ajuntament, i per la meva relació amb empreses, comerços i entitats.

Des de fa vuit mesos col·laboro en aquest projecte que supera les formes i inèrcies de la política del partits, que tant s’han distanciat de la ciutadania. I que ha sabut integrar i aprofitar, això sí, el capital polític i l’experiència del PDCAT, a més del de les noves incorporacions.

Precisament vull agrair la generositat del PDCAT i la seva gent que, entenent que el futur de la participació política passa per la renovació i l’obertura, han donat suport i s’han sumat a la fórmula Junts. I especialment a en Josep Grau, la persona que em va convidar a entrar-hi i que, malgrat fer un pas al costat, continua treballant ferotgement per construir un projecte com més ampli millor.

Així doncs, moltes persones amb orígens ideològics diversos -d’això va Junts- hem estat capaços de construir una proposta intel·ligent i seriosa per a una ciutat que ha patit massa temps la manca de projectes de futur. I amb l’escenari polític que es preveu, novament molt fragmentat, serà imprescindible l’esperit obert i de recerca de consensos que avui representem.

Junts ha anat més enllà que qualsevol partit i hem fet una proposta de primàries obertes i un programa participatiu. Això ha donat credibilitat al projecte i ha servit per eixamplar moltíssim la base de persones disposades a donar-hi suport. Hem sabut ser la proposta que suma i volem seguir sent-ho. No ens podem plantar aquí, perquè aleshores tornaríem a la casella de sortida.

És obvi que després de les primàries, tocarà estendre la idea de proposta diferent que nosaltres veiem tan clara a tot l’electorat, si volem optar amb el màxim de garanties a l’Alcaldia. I crec que la credibilitat del projecte es podria veure reforçada si l’encapçalés una persona independent.

És per això que em postulo per liderar aquesta proposta a favor de la meva ciutat i la seva gent: amb un programa participat que defensem els tres precandidats; unes dinàmiques no partidistes i participatives que em representen i assumeixo absolutament; amb la necessitat d’uns consensos molt transversals que crec que puc gestionar, i, finalment, amb una independència política que pot reforçar la novetat, la credibilitat i l’abast del projecte.

De la mateixa manera, deixeu-me suavitzar la incomoditat que m’ha provocat escriure aquest darrer paràgraf, expressant el meu agraïment al Marc Costa i l’Encarna Linares, companys i “rivals” de primàries; a tot l’equip coordinador de Junts per Cerdanyola, i als amics, amigues i família que m’estan donant suport.

I, per descomptat, gràcies a tu, per la valentia d’adherir-te a un projecte que vol el millor per Cerdanyola, conscient que cal fer-ho diferent, si volem resultats diferents.

El dia 26 de gener tu tens la paraula. T’hi espero.

Moltes gràcies.

Joan Sánchez Braut