ARTICULEM ELS BARRIS DE CERDANYOLA: EL PLA DE BARRIS

A banda dels manteniments i la qualitat que volem per a tots els nostres barris, calen actuacions per articular la ciutat estratègicament. Per això proposem la confecció d’un Pla de Barris amb propostes singulars que engeguin processos transformadors i de millora, fetes amb la participació imprescindible de la ciutadania de cada sector.

  • Reduïm el nombre de barris de 16 a 10 i configurem nous límits per afinitats urbanístiques. No s’intervé en la configuració històrica de cada barri, sinó que es tracta d’una agrupació administrativa per facilitar-ne la gestió.Convertim Cerdanyola en una suma de nuclis urbans amb objectiu de reequilibrar la ciutat. Facilitem la creació de centres de barri, afavorint les relacions, el comerç, les manifestacions artístiques, culturals, esportives…
  • Cada barri estarà representat pel seu Consell de Barri i tindrà un interlocutor directe amb l’Ajuntament, en la figura del Regidor/a de Barri, que no haurà de ser necessàriament integrant del Govern, sinó que estarà obert a la participació dels grups de l’oposició.
  • Cada Consell de Barri tindrà una partida pressupostària anual per decidir quines inversions seran prioritàries.
  • Cada Consell de Barri tindrà veu en el Consell Municipal de Participació ciutadana.

Les propostes per als barris de Cerdanyola estan explicades en cada apartat del programa. Com heu pogut comprovar, tots els sectors de les ciutats necessiten millores a les voreres, amb increments de mobiliaria urbà (especialment papereres), millores en les freqüències i serveis de neteja, solucions per a la mobilitat i l’aparcament, il·luminació, arbrat i sensació de seguretat.

Tanmateix, hi ha alguns barris que encara han de resoldre el seu encaix amb la ciutat o tenen unes necessitats afegides a les ja citades. Creiem necessari actuar estratègicament en aquests sectors per articular correctament la ciutat.

BELLATERRA

MONTFLORIT

LA FARIGOLA

QUATRE CANTONS – Ctra. de Barcelona

FLOR DE MAIG – JARDINS

LES FONTETES