Cerdanyola és Catalunya i tot allò que beneficia la nostra ciutat va a favor de l’enfortiment del país. Per tant, l’Ajuntament també és una eina de construcció nacional i és al centre de la defensa del país i la seva gent, la llengua i la cultura.

Des de Junts apostem per una identitat cerdanyolenca forta i integradora, on tothom s’hi senti acollit, amb respecte per les seves particularitats, però ferms en la defensa de les nostres.

Entenem que la manera de construir una Catalunya més lliure, justa i pròspera passa per la independència de la nostra nació. En aquest sentit, reivindiquem la vigència el mandat de l’1 d’Octubre i treballarem per fer-lo efectiu, coordinadament amb les entitats sobiranistes i la resta d’institucions del país.

Mantindrem la unitat d’acció amb les forces sobiranistes del municipi.

Alhora, treballarem per reduir la dependència de l’Estat, i poder pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, així com la dels oligopolis financers o energètics dependents de Madrid, i pel retorn de l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència, com a espai de suport del món local al procés d’independència de Catalunya.