FEM POBLE, FEM CIUTAT

Aquest 28 de maig tornem a estar cridats a participar a les urnes per escollir govern per a la nostra ciutat.

Des de Junts per Cerdanyola ens presentem novament a aquestes eleccions amb el convenciment que la nostra aportació pot ser important. Ho hem demostrat aquests quatre anys en què hem estat al Ple representats per un sol regidor que, tanmateix, ha aconseguit condicionar la política del govern.

Fruit d’això, s’ha creat l’Oficina de Promoció Empresarial; s’ha redactat el Pla de Millora de Polígons Industrials; s’ha creat la Taula de l’Amiant i s’ha fet el mapa de l’amiant de Cerdanyola; s’ha reforçat la dinamització comercial de la ciutat, i s’han obert negociacions per a l’adquisició de les finques de Can Canaletes per incorporar-les al futur Parc Arqueològic.

A més, hem estat decisius per recuperar una pau política que Cerdanyola necessitava, després del mandat 2015-19. Això ha permès tirar endavant amb qüestions que feia molt de temps que estaven aturades i d’altres del dia a dia que no s’havien d’aturar.

N’estem satisfets? Sí i no. Sí, pel que us hem explicat. No, perquè aquesta pau política no ha servit perquè Cerdanyola avancés, a causa d’un govern sense concepció estratègica de la ciutat i només atent a polítiques de mirada curta i amb preocupants tocs de populisme.

No, perquè en tots els casos les demores han estat constants, fruit de la mala organització, però també perquè aquests projectes no eren a l’agenda del govern ni, tot sovint, en el seu marc mental. Això ha provocat demores o que els projectes s’hagin fet amb poc esforç i, per tant, no acabin de respondre a les nostres expectatives.

Així, Junts hem de tornar a ser-hi, per acabar la feina iniciada, perquè els projectes tinguin recursos i es reorientin cap als objectius desitjats. I per engegar-ne de nous. Però per poder dur-ho tot a terme, Junts ha de tenir més força. Aquests quatre anys hem demostrat un tarannà dialogant i constructiu. Ara hem de treballar per traslladar aquesta manera de fer al govern i per continuar fent realitat com més punts dels nostre programa millor.

Hi tornem per fer que es creï activitat econòmica i ocupació -la millor política social-, i per ser econòmicament viables com a Ajuntament. Perquè tothom qui ho necessiti tingui una nova oportunitat, i per poder viure dignament i cívicament, amb seguretat i salut.

I ho farem posant la gent al centre de cada proposta. Volem que Cerdanyola pugui ser un referent al nostre país, però volem continuar sent Cerdanyola, un municipi amb identitat forta i on cada ciutadà i ciutadana s’hi sentin reflectits i identificats. Volem fer ciutat fent, també, poble.

És per això que us oferim aquest programa electoral, una proposta de màxims que vam començar a elaborar participadament l’any 2018 i que hem anat eixamplant i modulant gràcies a l’experiència d’aquests quatre anys i a les aportacions que molts de vosaltres heu anat fent.

Comptem amb vosaltres per fer-les realitat.

Junts per Cerdanyola