Junts per Cerdanyola vam presentar una moció de suport al conseller Miquel Buch i al sergent dels Mosssos d’Esquadra Lluís Escolà, arran de la sentència que els condemna a 4 anys i mig de presó i 20 d’inhabilitació a Buch, i 4 anys de presó i 10 d’inhabilitació a Escolà, per malversació i prevaricació.

Transcrivim tot seguit la intervenció del nostre portaveu, Joan Sánchez Braut, en defensa de la moció :

“Com recull la sentència, el conseller Buch va contactar el sergent Lluís Escolà com a assessor d’Interior. I el sergent Escolà, que havia estat escolta del President Puigdemont, durant les seves vacances i dies de lliure disposició, va anar a Brussel·les on va acompanyar el president en diversos actes.

S’obre expedient durant l’aplicació del 155 i funcionaris molt diligents vinculen la contractació i els viatges, a un servei encobert d’escorta del president, a qui se li havia negat tot i tenir-hi dret.

Fiscal i jutge ignoren els arguments de la defensa i combreguen amb l’expedient.

Resultat del judici? S’admet que la contractació és correcta, no podien negar-ho, però se’ls condemna a 4 anys i mig de presó i 20 d’inhabilitació a Buch, i 4 anys de presó i 10 d’inhabilitació a Escolà. Per malversació i prevaricació.

Per això demanem mostrar el rebuig del Ple a la sentència i donar suport als condemnats, i denunciar la persecució judicial de l‘independentisme. Per això hi ha tant de consens que cal una Llei d’Amnistia.

Però per a Cerdanyola hi ha un al·licient més: en Lluís Escolà va créixer a Cerdanyola, fill de qui fou la primera dona tinenta d’alcalde del primer ajuntament democràtic, l’Àngela Miquel.

Alguns la votareu en contra, ja ho sabem, però nosaltres l’hem presentada per agrair a en Lluís el seu compromís, el seu sacrifici i la seva lleialtat”.

La moció es va rebutjar amb els vots en contra del PSC, PP i VOX, l’abstenció de Guanyem i els vots favorables d’ERC, que s’hi va afegir com aproposant, En Comú Podem i Junts.

Si voleu seguir el debat, feu clic al vídeo.