Un cop més s’ha demostrat que la justícia no existeix a l’Estat Espanyol en tot allò que es pot vincular a la voluntat del poble català d’exercir la seva sobirania.

Totes les sentències que hem viscut en els darrers temps venen contaminades pel desig de revenja i de control polític d’una camarilla de jutges que no tenen cap remordiment a retorçar les lleis per aconseguir el que no poden assolir per vies democràtiques.

Inhabiliten el president Torra, el president d’un país, i inhabiliten alhora la democràcia, passant per sobre de la voluntat de les urnes, recordant-nos que poden inhabilitar tot allò que els plagui, des del nostre president fins a qualsevol decisió d’un Ple municipal, o el dret de protesta de la ciutadania.

És per això que exigim el màxim respecte als drets fonamentals, començant per la llibertat d’expressió, i que condemnem la repressió contra el moviment independentista, una repressió que en la seva ignorància han estès a la majoria dels àmbits de la nostra societat.

Fem una crida als representants polítics, perquè no es posin de perfil davant dels abusos. S’estan establint precedents per poder reprimir amb la mateixa intensitat i injustícia qualsevol moviment reivindicatiu crític amb el règim.

Finalment, reiterem el compromís amb la República Catalana, un projecte legítim i pacífic d’autodeterminació emparat pels Tractats Internacionals, i l’única opció capaç de garantir la democràcia, el progrés social i econòmic i la protecció de la cultura i les institucions.