Representants de les agrupacions de Junts per Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès i Badia del Vallès, han visitat avui la zona on està projectada la construcció de l’Hospital Ernest Lluch.

El projecte de construcció, que està en fase d’informació pública de la Modificació del Pla General Metropolita per poder presentar al·legacions, preveu, a banda de la Construcció de l’hospital, un projecte de remodelació de la N-150, per transformar-la en una avinguda metropolitana amb connexions a peu, bicicleta i transport públic, nous espais verds a les vores del riu Sec i la riera de Sant Cugat que millorin les connexions entre Collserola i el riu Ripoll, i la construcció d’un barri a l’entorn de l’hospital amb equipaments, habitatge -40% de protecció oficial- i activitat comercial terciària.

A la visita, a més dels representants dels municipis, hi han assistit la candidata de Junts+ Puigdemont x Catalunya, Lourdes Ciuró, i Sergi Blázquez, membre de l’equip tècnic de Junts a l’AMB.

Junts ostenta des del 27/07/23 la vicepresidència de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques a l’AMB amb Damià Calvet al capdavant.

La feina desenvolupada per Junts en nomes un any a càrrec d’aquesta vicepresidència ha permès desencallar el projecte  i que ja es pugui parlar de dates de licitació i previsió d’inici d’obres per a l’any 2027.

La Consellera Lourdes Ciuró ha destacat aquest compromís amb el territori per part de la formació Junts per Catalunya, i de totes les agrupacions presents, en els seus municipis, amb la continua reivindicació de la construcció de l’equipament, i de la necessitat d’alliberar de càrrega l’Hospital Parc Tauli i donar servei de proximitat i atenció sanitària de qualitat a uns 180.000 habitants .

Ciuró també ha volgut destacar totes i cadascuna de les necessitats presents a Catalunya: sanitàries, educatives, d’infraestructures… que necessiten partides econòmiques de les quals ara mateix el país no disposa. I es per això que Catalunya necessita en primer lloc lideratge i fer valdre la força a Madrid que ara té Junts.