Junts per Cerdanyola continua el procés de captació d’adherits al projecte que estan preparant per presentar-lo a les properes eleccions municipals.

El procés que van engegar el passat 20 de setembre culminarà el 15 de desembre vinent amb unes eleccions primàries per triar la persona que encapçalarà la llista electoral. Qualsevol persona adherida abans del 25 d’octubre podrà presentar-se i votar a les primàries.

Paral·lelament, s’encetarà un procés participatiu obert als adherits per elaborar el programa electoral.

L’objectiu de Junts és aplegar el màxim de persones que vulguin fer aportacions a la ciutat, al marge d’etiquetes polítiques, segons es va explicar en un acte celebrat aquest diumenge al Parc de Cordelles, on van intervenir tres membres del grup impulsor del projecte, Joan Sánchez, Encarna Linares i Esther González.

“Totes les persones que s’estan adherint a Junts”, va explicar Sánchez, estan convençudes que “Cerdanyola no va a l’hora en molts aspectes, aturada per manca d’acords i de diàleg en un Ple fragmentat, i que la fórmula tradicional dels partits no sembla que hi pugui ajudar”. Per això aposten per Junts per Cerdanyola on, “qualsevol persona amb inquietud per la ciutat hi és molt benvinguda per construir un projecte novedós, obert i esperem que guanyador”.

Per la seva banda, Linares va apuntar que “la nostra voluntat és recollir opinions i propostes enriquidores i trobar punts de coincidència dins de la diversitat, una diversitat que és reflex de la base sociològica de la nostra ciutat”. Per a Linares, “s’ha de treballar per a tothom, fugint de la confrontació i cercant el diàleg, treballant sense por per la cultura del pacte”.

Va tancar l’acte Esther González, que va recordar que “fa anys vaig ser regidora a l’oposició i regidora d’educació” i que “la política no és patrimoni dels que en viuen, sinó de tothom”. També va reivindicar la necessitat de sentit comú i cultura del pacte que permetin a la ciutat i la seva gent aprofitar oportunitats que ara s’estan deixar escapar. González va concloure que “si un grup de gent heterogènia, diferent, de diferents edats, procedències ideològiques i històries de vida són capaços d’entendre’s per estimació a la nostra ciutat, també ho sabran fer quan siguin escollits com a càrrecs electes, n’estic segura”.