Joan Sánchez Braut

Joan Sánchez Braut, regidor de Junts per Cerdanyola

Aquest cap de setmana moltíssima gent hem celebrat el 75è aniversari del Bar Grau. Han estat tres dies de festa, amb els carrers de Sant Ramon i Santa Maria tallats, que ens han servit per gaudir i per retrobar-nos, però també per reflexionar.

El Bar Grau ha fet 75 anys i tothom ha estat d’acord que és més que un bar. Aquest és, crec, el camí per a la restauració però també per al comerç i les empreses en general. I per a una ciutat sencera. Ser més que. Sovint, ser més que la primera etiqueta que et posen, anar sempre una mica més enllà per, amb el pas del temps, veure’t molt més enllà.

Però centrem-nos en el Grau i cadascú que extrapoli. En un món en què qualsevol et pot servir una beguda o oferir-te menjar, cal apostar per la qualitat, cert, però també pel valor afegit, per l’experiència que s’ofereix.

I el Grau ho ha fet, juraria que de manera natural, al llarg de quatre generacions de la mateixa família. Com a bar, restaurant, lloc de trobada, seu d’entitats, de clubs i partits, ningú no pot discutir que ha estat i esperem que segueixi sent-ho, més que un bar.

El Grau ha mantingut l’essència d’aquell primer bar que aplegava pagesos primer i obrers després, de restaurant de menú i vermut de cap de setmana, de partida diària, de la Penya d’Escacs i la Coral Els Novells, dels estudiants de l’Autònoma i els activistes polítics, del moviment associatiu més organitzat, de la Comi, del país i de la ciutat que volíem…

Ja no és cap d’aquests bars i alhora els és tots. No és el mateix bar del principi però ha sabut ser el bar que en cada moment hem necessitat fins a convertir-se en una veritable institució oberta a tothom.

Que per molts anys, família!

Article publicat al Cerdanyola al Dia 27/7/2022