L’Ateneu de Cerdanyola va acollir el passat dimarts 22 de novembre l’acte de presentació del candidat de Junts a l’Alcaldia de la nostra ciutat, Joan Sánchez Braut

 

La presidenta de l’agrupació , Àngels Guimerà, va conduir l’acte, que va comptar amb les intervencions de l’exalcalde de la ciutat, Antoni Morral, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, i que es va obrir amb un homenatge als integrants de la darrera candidatura de Junts traspassats en aquest mandat: Orlando Barrial, Lorea Cortada i Jordi Miró.

En la seva intervenció, Joan Sánchez Braut, va posar en valor que aquests quatre anys el panorama polític de la ciutat ha canviat, un canvi on Junts ha jugat un paper important: “veníem de quatre anys de bloqueig polític, on l’oposició es conjurava per aturar-ho tot, i això ens va perjudicar a tots“, va dir. 

Per aquest motiu, Junts va accedir a pactar els dos primers pressupostos del mandat i a donar suport al govern “en tot allò que anés en benefici de la ciutat i la seva gent, a canvi de tirar endavant actuacions del nostre programa“, com l’adquisició de Can Canaletes, per incorporar el jaciment romà al Parc Arqueològic de Cerdanyola; la creació de l’Oficina de Promoció Empresarial; el Pla de millora dels polígons industrials; la convocatòria de la Taula per al desamiantatge de Cerdanyola i la redacció del mapa de l’amiant de la ciutat, entre d’altres.

Hem complert força, si tenim present que només érem un regidor: hem contribuït a la pau política i hem influït en l’acció del govern“, va resumir.

També va demanar-se si el Govern havia aprofitat prou aquesta pau política i els suports que tenia: “no ho ha fet“, va respondre, tot i apuntar que s’ha avançat en qüestions importants que s’arrossegaven des de feia molt de temps, com la zona de la raqueta, el sector Santa Teresa, el poliesportiu Guiera, la Relació de Llocs de Treball o el Bosc Tancat: “Hem avançat, sí, però a base de pilotades endavant, sense que cap d’elles s’hagi acabat de resoldre“.

Igualment, va lamentar l’absència de projectes engrescadors, “més enllà dels que ha pactat Junts“; que “hem tingut el Pla Estratègic de Ciutat aprovat i aturat des de fa més d’un any“, i que s’ha posat en marxa una marca, la Ciutat del Coneixement, que cal fer realitat i omplir de contingut, aliats amb el sector tecnològic i la Universitat Autònoma de Barcelona. “Amb la UAB  no hem de relacionar a cops de litigi, sinó compartint projectes“.

Sánchez va enumerar els temes que Cerdanyola ha d’encarar el proper mandat, on Junts vol ser determinant: la mobilitat, la promoció de la cultrua i la llengua, la gestió de residus, la millora de l’espai públic, l’oci dels joves, l’educació, la seguretat, la sostenibilitat i les polítiques socials, com l’habitatge.

Per tirar-los endavant, va apostar per garantir la viabilitat econòmica de l’Ajuntament a través del foment de l’activitat empresarial i comercial: “no podrem fer-ho només amb l’IBI de la ciutadania“.

I tot això s’ha d’enfocar sense apriorismes ni etiquetes“, va apuntar, recordant que “tradicionalment les cotilles ideològiques han fet mal a la ciutat, sempre anem amb una mà lligada a l’esquena“, i posant com a exemple la implantació de la Zona Taronja, “que diuen que democratitza l’aparcament, quan en realitat es carrega la rotació“, o la gestió directa de les escoles bressol, amb un ajuntament estressat i “quan tothom reconeix que funcionaven molt bé“.

Per tant, va concloure, “nosaltres hi serem, però hi volem ser amb la màxima força, per deixar una empremta major en la nostra ciutat, per millorar la vida de tota la ciutadania. I per això comptem amb tots vosaltres“.

Fer molt amb molt poc

Per la seva banda, Antoni Morral també va posar l’accent en “la necessitat de fer aliances per poder fer polítiques de transformació positives” i va demanar que “si en aquests quatre anys que porta de regidor a l’Ajuntament, en Joan ha fet molt amb molt poc, què no farà amb un equip més potent?“. També va remarcar el coneixement que el candidat té de la ciutat i de les seves necessitats i “la seva militància cerdanyolenca, que n’ha fet un referent per a la ciutat“.

Jordi Turull va destacar del candidat la seva “capacitat per teixir consensos i complicitats en benefici de Cerdanyola, que no tirarà endavant a base d’enfrontaments“.  També si va referir com “un home confiable, i capaç de generar confiança en una institució on el més important és la proximitat i l’autoexigència“.

A la presentació hi van assistir regidors del PSC, amb l’alcalde Carlos Cordón al capdavant, i d’Esquerra, amb el seu candidat Albert Turón. També hi va ser el rector de la UAB, Javier Lafuente, i representants de les associacions d’empresaris i comerciants i entitats de la ciutat.

Igualment, van acompanyar Sánchez representants de Junts dels municipis veïns, responsables comarcals i de la Vegueria de Barcelona i la consellera Lourdes Ciuró.