Aquest dijous l’assemblea de Junts per Cerdanyola ha aprovat per unanimitat la llista i el programa electoral amb què aquesta formació concorrerà a les eleccions municipals.

La llista, que encapçala l’actual regidor i portaveu del Grup de Junts per Cerdanyola a l’Ajuntament, Joan Sánchez Braut, està formada per 34 persones, 16 dones i 18 homes, dels quals 23 són afiliats de Junts i 11 independents. Un total de 12 persones són noves respecte a la candidatura de fa quatre anys.

Posteriorment  l’assemblea d’adherits, la reunió es va obrir a la resta de membres de la candidatura.

Pel que fa al programa, Joan Sánchez ha explicat que “és una continuïtat del que vam començar a fer el 2018, actualitzat amb aquests quatre anys d’experiència a l’Ajuntament i les noves aportacions. Per tant hi ha l’empremta de totes les persones que hi han participat, incloses les que malauradament ens han deixat”.

També va remarcar que “el programa ha crescut per un motiu clar: malgrat les facilitats que nosaltres i altres grups hem donat al govern, aquest ha fet ben poca cosa: polítiques de mirada curta i algunes amb preocupants tocs de populisme. En qualsevol cas, molt poques accions concebudes estratègicament”.

El candidat va valorar que “aquests quatre anys, amb un sol regidor, hem aconseguit que passessin coses, però no n’hi ha prou. Cal creure en el que es fa i liderar-ho. I el govern ha cregut poc i no ha liderat gens. Així, els guanys que Junts hem aconseguit no s’han culminat al nostre gust o, directament, han quedat a mig camí. Cal perseverar”.

Finalment, va concloure que “volem que Cerdanyola pugui ser un referent al nostre país, però volem continuar sent Cerdanyola, un municipi amb identitat forta i on cada ciutadà i ciutadana s’hi sentin reflectits i identificats. Volem fer ciutat fent, també, poble. I per això, necessitem tot el vostre suport”.

La presidenta local i número dos de la candidatura, Àngels Guimerà, va recordar els eixos del programa: “ens presentem a les eleccions per fer que es creï activitat econòmica i ocupació -la millor política social-, i per ser econòmicament viables com a Ajuntament. Perquè tothom qui ho necessiti tingui una nova oportunitat, i per poder viure dignament i cívicament, amb seguretat i salut. I ho farem posant la gent al centre de cada proposta”.