El Ple del mes denovembre va abordar diverses qüestions, on Junts per Cerdanyola vam votar a favor, com ara el Pla Local Feminista, el Manifest contra la violència masclista i el Pla de Sequera.
Amb tot, el nostre regidor, Joan Sánchez Braut, va posar l’accent, respecte al Pla Local Feminista, en el fet que ara caldrà complir-lo:
“Ja tenim el Pla. Ens sembla un bon Pla. Però com preveu accions que caldrà seguir per garantir que es fan. Com sempre, la part més complicada és dur a terme les accions que proposa, no només des de la Regidoria de Feminisme, sinó de totes i cadascuna de les àrees de l’Ajuntament, perquè això les interpel·la i els dona feina extra.
Sabem com està l’Ajuntament organitzativament: que aquest Pla no caigui en l’oblit i es limiti a les quatre dates més festives, és feina de tots i totes, però especialment del Govern.
Aquest Pla proposa una estratègia per avançar cap a la igualtat, esperem que no passi com a la resta de Plans que tenim en marxa, com el mateix Pla estratègic de ciutat.”
En la mateixa línia es va manifestar pel que fa al Pla de Sequera. Podeu seguir la intervenció al vídeo:
El Ple també va aprovar reclamar a la Generalitat els diners que seu per les escoles bressol municipals, al mateix temps que es presentava un reconeixement d’obligacions extrajudicial (REO) per pagar el servei de Bus Urbà, caducat des del 2012 i que des del 2010 hauria d’haver assumit l’Are Matropolitana de Barcelona. Seguiu la intervenció del nostre regidor al vídeo:
La Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament va tornar al Ple amb una modificació de plantilla a la que ens vam oposar. A continuació la intervenció del nostre portaveu:
“És notori que l’Ajuntament té un problema en la seva mateixa organització. Segur que hi ha molts factors, però també ho és que ni vostès en aquests quatre anys ni el govern anterior no ho van poder resoldre.
Jo ho havia sentit fa temps: o controles l’organització o l’organització et controla. I em sembla que és ben bé això. Enlloc d’un govern que empeny l’organització tenim una organització que marca el pas del govern. I és un pas desesperantment lent. Ho veiem a cada ple amb REOS de contractes vençuts, amb projectes demorats, la mateixa baixa execució dels pressupostos i les inversions…
I ara ho volen provar posant més caps. Quatre coordinadors d’àmbit, que hauran de treballar amb els caps de servei per provar de millorar la situació. (4 x 89.700€). Escoltin, tant de bo se’n surtin.
Però nosaltres creiem que posar gent nova amb sous potents no ho resoldrà, si el govern no aconsegueix imposar-se. I no es tracta d’imposar-se a crits sinó amb projectes motivadors i objectius clars i concrets.
Cal saber situar els recursos que tenim en els llocs adients per aprofitar la seva expertesa; saber delegar fent equip i, sobretot, el que he dit, saber exercir respectuosament l’autoritat política. En això, l’equip de govern i el gerent hi tenen un paper fonamental i una assignatura pendent.
Això no creiem que s‘assoleixi amb una inflació de més personal directiu, quan de fet no sabem ben bé si calen més caps o calen més mans.
Bé, creiem que amb aquesta mesura estan posant més distància entre el govern i una plantilla en general descontenta, i que estan desautoritzant en certa manera el coordinador general, entenem que màxim responsable.
I no entrarem en els informes desfavorables de secretaria i intervenció o la manera com s’ha muntat l’expedient.
Per tot això, hi votarem en contra.”