El candidat de Junts per Cerdanyola a l’Alcaldia, Joan Sánchez Braut, es va presentar ahir als mitjans de comunicació locals.
El candidat ha explicat el procés seguit fins arribar a les primàries obertes del passat 26 de gener: “han estat nou mesos de treball, de coneixences, de debats i trobades per parlar de Cerdanyola, que han servit per cohesionar un equip molt potent, fer programa de forma participada i tirar endavant amb èxit i il·lusió unes primàries exemplars”.
Sánchez ha defensat que “tenim un projecte obert i transversal” i que “tots hem entès que si volem resultats diferents, cal fer una proposta diferent”, que passaria per “no tancar-nos, per seguir creixent i guanyant credibilitat”.
Igualment, va defensar la necessitat de teixir consensos abans i després de les eleccions, atès que “és probable que els resultats siguin tan fragmentats com fa quatre anys i com a ciutat no podem perdre més oportunitats”.

“Treballem per la unitat”
Preguntat per si s’han fet més passes per aconseguir la unitat amb altres forces polítiques, el candidat ha recordat que fa mesos Junts va emetre un comunicat afirmant que no renunciava a la unitat de les forces sobiranistes.
Després d’això, “en alguns casos no hem insistit, perquè hauria semblat de mala educació, però en d’altres, on hem detectat receptivitat, sí que hem anat més enllà”. Concretament s’ha referit a Primàries Catalunya, amb qui s’han mantingut diverses reunions per fer confluir els respectius processos. “Finalment, davant les dificultats tècniques, hem decidit culminar els nostres projectes, això sí, deixant sempre la porta oberta a seguir-ne parlant”.