Setanta-cinc dones van participar al Sopar Dones Actives que cada any organitzem per commemorar i reivindicar el paper de la dona pels volts del 8 de Març. Enguany l’acte es va fer al Restaurant Casa Andreu, que va quedar petit.

L’acte el presidien la diputada al Parlament i presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, i la presidenta de Junts per Cerdanyola, Àngels Guimerà.

En la seva intervenció, Artadi va reivindicar que “les dones ens hem de fer fortes en una societat masclista” i va convidar les assistents a lluitar “contra el negacionisme del feixisme”.

Amb moltes referències al recent acte de Perpinyà, Artadi també es va referir a la taula de diàleg amb l’Estat, afirmant que “de moment no hi ha hagut ni diàleg ni propostes ni res”.

Per la seva banda, Guimerà va expressar el convenciment que “ens mantindrem fermes i unides per fer sentir la nostra veu: la veu de les dones que lluitem per ser protagonistes de la societat”. També va remarcar que “hem de fer-nos ben presents, expressant el nostre rebuig als abusos i les desigualtats, treballant de valent per fer-les desaparèixer, avui i per sempre”.

Homenatges

L’acte, com és habitual, va servir per homenatjar les figures d’una dona i d’una entitat cerdanyolenques.

El reconeixement a la dona va ser per a l’Elvira Homs Zimmer, per la seva trajectòria vital, cívica i política, mentre que l’entitat reconeguda va ser el Menjador Solidari Mossèn Rosell.