Per al Ple de setembre, que se celebra el dijous 30, Junts per Cerdanyola hem volgut fer-nos ressò dels fets esdevinguts la setmana passada a l’Alguer i hem presentat una moció de suport al MHP Carles Puigdemont i de denúncia a l’actuació tramposa del Tribunal Suprem. A continuació, el text de la moció que ha rebut l’adhesió dels Grups Municipals de Guanyem Cerdanyola i Esquerra:

 

MOCIÓ DE JUNTS PER CERDANYOLA PER DEMANAR LA LLIBERTAT DEL PRESIDENT CARLES PUIGDEMONT

La detenció del president Carles Puigdemont, el dijous passat a l’Alguer, demostra un cop més que la repressió contra l’independentisme català no s’atura. I, a més, ho fa contravenint les directrius europees. Un cop més, l’alta judicatura de l’Estat tira pel dret i fa trampes en el seu camí de repressió i revenja contra el moviment independentista.

Recordem que va ser el mateix Govern Espanyol qui va comunicar que l’euroordre no estava en vigor i que no es podia executar en cap tribunal de la Unió Europea, com a argument per no mantenir la immunitat d’europarlamentaris del president Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Per tant, o les ordres estaven inactives i el jutge Llarena desobeeix la Unió Europea, o estaven actives i el Govern de l’Estat enganya la Unió Europea. En qualsevol dels casos, s’evidencia davant del món, una vegada més, la barroeria i el ridícul a què està disposada a arribar aquesta judicatura per aconseguir els seus objectius.

Davant d’aquests fets, que considerem realment greus, el Grup Municipal de Junts per Cerdanyola demana al Ple de Cerdanyola del Vallès l’aprovació dels següents ACORDS:

  1. Exigir la llibertat total del president Carles Puigdemont en tots els països de la Unió Europea, inclòs l’Estat Espanyol, i que cessi aquesta persecució forassenyada a un moviment polític.
  2. Condemnar l’actuació del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.
  3. Instar el Govern de l’Estat a respectar els compromisos adquirits amb la Unió Europea i treballar honestament per una solució política al que és un conflicte polític i que no es limita al president Puigdemont sinó que afecta moltíssimes persones injustament encausades.
  4. Comunicar el contingut d’aquest acord al Consolat d’Itàlia a Barcelona, al Tribunal Suprem, al Ministeri de Justícia, al Govern de la Generalitat i al Tribunal General i al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.