L’AMB ha aprovat inicialment la modificació del PGM per a la construcció de l’Hospital Ernest Lluch. Els regidors ja hem pogut rebre explicacions i veure plànols i imatges del que es preveu. Esperem que aquest Riu Sec que teniu a les mans n’informi.

Per si de cas, volem remarcar que no es tracta d’hospital i prou, sinó que és un pla urbanístic ambiciós que incideix en la mobilitat, amb la transformació de la N-150 en avinguda i la simplificació dels nusos de la C58; en l’habitatge, amb uns 600 pisos, el 40% HPO i la meitat d’aquests de lloguer -de fet, els pisos permetran finançar bona part del pla-, i en el tema ambiental, ja que s’intervindrà a les lleres de rius i rieres que conflueixen al sector.

En definitiva, es dotarà de qualitat urbana i ambiental un dels sectors més degradats de la comarca i Junts n’estem satisfets, tot esperant que no hi torni a haver demores, perquè, si tot va bé, estem parlant del 2029. Si tot va bé.

Podeu veure’n imatges a www.amb.cat. Poseu hospital al cercador de la pàgina.

I, una idea: des de Cerdanyola hauríem de començar a treballar en un pla per a la zona de Salvador Espriu, que quedarà entre el sector de  Santa Teresa i el nou barri de l’hospital. Perquè cal i per poder dir que fem una actuació amb visió estratègica i de futur.

Joan Sánchez Braut
Portaveu Grup Municipal Junts per Cerdanyola

Article publicat al Butlletí Municipal Riu Sec. Març 2024