Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat al govern de Carles Puigdemont, va ser dijous passat a Cerdanyola per presentar el seu llibre “1 dia d’octubre i 2 poemes, quan l’esperança venç la por”, que recull la seva experiència des de poc abans del referèndum i fins que es fa pública la condemna a més de cent anys de presó per als encausats del procés, “per posar les urnes”, i el seu pas per diverses presons.

Durant la xerrada a l’Espai Granados, Rull va defensar que “la independència convé a tots els catalans siguin o no independentistes”, ja que l’Estat ens penalitza tots per igual amb un tracte fiscal absolutament injust.

El conseller va fer una crida a l’unitat, ja que “de la unitat va sorgir l’1 d’Octubre i amb unitat som imparables”.

En els moments més emotius de l’acte, Rull va rememorar diverses experiències de la seva vida a les diverses presons, amb experiències còmiques i d’altres de realment punyents.

L’acte el va presentar el regidor de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, i hi van assistir l’advocat de Rull, Jordi Pina, amb qui el ponent va conversar en diverses ocasions, i el delegat del Govern de la Generalitat, Antoni Morral

Posteriorment, va tenir lloc al Restaurant Cap-i-cua un sopar de militants amb el conseller.