Avui el candidat de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, ha participat en el debat  de caps de llista que organitzaven els estudiants de la Facultat de Ciències polítiques de la UAB.

El debat estava estructurat en blocs. Per al primer, dedicat al model de ciutat que Junts defensa, el nostre candidat va remarcar que volem una ciutat socialment justa i inclusiva, econòmicament pròspera i atractiva per a les empreses i el comerç, sostenible, amb equipaments i espais públics de qualitat i amb una identitat forta. Sánchez va destacar que “segurament tots els candidats ho volen, això, però no hi arribem mai. Per què? Segurament perquè hem tingut massa governs febles, malavinguts i amb poca visió estratègica”.

Sobre la relació de la ciutat amb la UAB
El nostre candidat va destacar la mala relació tradicional entre l’Ajuntament i l’Autònoma, actualment marcada pels desencontres i els litigis, i va apostar per “explorar totes les vies possibles de col·laboració per acostar la ciutat a la universitat i la universitat a la ciutat. I dedicar personal tècnic fix a enfortir aquesta relació”.

Sánchez també va proposar garantir uns equipaments bàsics de ciutat al servei de la comunitat universitària i de Bellaterra com una concessió pública de Llar d’Infants dins la UAB; potenciar la col·laboració en matèria de Pràctiques Externes, tant per l’alumnat de grau com de màster; oferir espais per traslladar serveis a la ciutat i al Parc de l’Alba; implicar la UAB en els projectes de protecció i difusió del patrimoni de la ciutat; participar activament en el desplegament del Pla Estratègic UAB 2018-2030, i treballar per la millora dels accessos des de Cerdanyola.

Durant el debat també es va parlar del model de gestió dels serveis municipals i Junts va apostar per “defensar sempre el bon servei i els interessos de la ciutadania”, motiu pel qual va advocar per “estudiar sempre quina és la millor fórmula, abans de decidir si gestiona l’Ajuntament o s’adjudica en concessió, perquè ha d’optimitzar els recursos de la ciutadania”.

Joan Sánchez també va defensar un espai públic de qualitat, per a la gent i per al comerç, la cultura, l’oci, l’esport: “Sabem quan una ciutat no va veient com té els carrers i places, les persianes baixades, els edificis deteriorats, els arbres morts…”, va afirmar.

Finalment, va explicar la proposta de crear consells de barri o districte per potenciar les relacions del’Ajuntament amb el territori. “Qualsevol projecte, qualsevol actuació no costa gaire consultar amb els veïns i sovint s’estalviarien conflictes absurds”.