Fem ciutat, fem república, ha estat el lema del debat entre els candidats de les candidatures que defensen el dret d’autodeterminació de Catalunya. La trobada s’ha fet al Museu d’Art de Cerdanyola i ha comptat amb una nodrida entrada.

El candidat de Junts, Joan Sánchez Braut, va valorar el mandat afirmant que “ha estat complicat, amb un Govern de cinc que ha patit bloquejos importants però que ha demostrat poca cintura alhora de teixir consensos”.

El candidat va apuntar que “propugnem l’empoderament polític de la ciutadania, a través de mesures que la incitin a sentir-se part del projecte de país o de ciutat i la motivin a ser participativa. Sense implicació ciutadana no fem ni cohesió i dinamització”.

Sánchez va apostar per “dinamitzar les formes de participació que ja existeixen i crear-ne de noves, com els consells de districte o de barri, amb regidor assignat, sense que necessàriament hagi de ser un regidor del govern”.

Igualment, va proposar integrar-los a l’Oficina del projecte estratègic perquè participin en el disseny de la ciutat a mig i llarg termini, i tinguin capacitat per influir i aportar idees en totes les àrees de l’Ajuntament.

També va advocar per aprofitar oportunitats com el Parc de l’Alba, la UAB, Collserola, el Parc Tecnològic, el patrimoni cultural i arqueològic… i decidir com ha de ser la ciutat d’aquí a 20 anys, “sense malmetre-ho tot a cada canvi de govern”.

Atès que l’escenari post eleccions serà molt fragmentat, el nostre candidat va afirmar que “òbviament, la nostra prioritat és que la suma de les forces que som aquí tinguem majoria al Ple i siguem capaços de fer un govern sobiranista o que com a mínim no negui el dret d’autodeterminació”. “Però veurem si hem après dels errors del passat”, va afegir.

Sánchez va concloure fient que “Junts per Cerdanyola és un projecte diferent, format per gent d’orígens ideològics diversos, que han entès que la realitat de Cerdanyola demanava unitat, sumar forces i treballar per projectes, fugint de les etiquetes fàcils i, sobretot, del sectarisme ideològic”.