Una de les mesures que es va implementar arran de la Taula de Reactivació socioeconòmica de la ciutat va ser permetre l’ampliació de terrasses a bars i restaurants en aquells casos en què disposessin d’espai a l’exterior. L’objectiu, evidentment, era pal·liar la situació que patien arran de la limitació d’aforaments.

En aquell moment es va posar com a límit per a aquest permís el mes de setembre i hem tingut coneixement que el govern podria estar valorant no renovar-lo a partir del proper 14 de setembre. Entenent que més enllà d’aquesta data seguiran vigents les limitacions d’aforament, tant a l’interior com a l’exterior dels locals, creiem necessari prorrogar les ampliacions. Aquesta mesura servirà per compensar la situació que viu el sector, fins que es recuperi la plena normalitat. Així ho hem demanat al govern de la ciutat.

Igualment, des de Junts som conscients que està havent-hi queixes de veïns per les molèsties que alguns locals els provoquen. És per això que demanem al govern que exerceixi la vigilància i la mediació i, si cal, les sancions corresponents, per evitar aquests mals usos. Uns mals usos, val a dir, que en la majoria dels casos ja venien de l’època de la normalitat, que estem convençuts que estan perfectament localitzats i que, per descomptat, no s’acabaran el 14 de setembre amb la limitació d eles terrasses.

En qualsevol cas, això no justifica penalitzar ni posar en risc els ingressos de la majoria d’establiments, i les persones i famílies que en depenen, i que en aquests mesos han demostrat la seva professionalitat i la seva responsabilitat. Mereixen que l’Ajuntament continuï fent-los costat com ha fet fins ara.