A la Diada d’enguany, s’ha limitat l’aforament a l’ofrena de la pl. Onze de Setembre. Primer s’ha fet l’ofrena institucional, amb el nostre portaveu, Joan Sánchez Braut, i, posteriorment, entitats i partits hem pogut fer l’ofrena en grups de deu per, tot seguit, abandonar la plaça. En aquest context sense públic, no s’han fet parlaments. Amb tot, us deixem aquí el nostre missatge:

Bon dia a totes i a tots,

Acabem de fer l’ofrena, com hem fet tradicionalment any rera any, però avui mirem al nostre voltant i l’escenari, malauradament, és ben diferent.

En primer lloc, els companys i companyes de Junts per Cerdanyola volem tenir un record per als veïns i veïnes que han perdut la vida per causa de la Covid-19 i expressar el nostre condol més sincer a les seves famílies i amics. Aquesta pandèmia ens ha sacsejat fort però segur que ben aviat aconseguirem vèncer el virus i seguirem creixent, com a poble i com a país.

Si bé es cert que continuen implacables la persecució i la repressió de l’Estat espanyol contra la causa independentista, no podem obviar que el context social i sanitari ha canviat, i molt, les nostres vides.

Per aquest motiu no creiem que aquest sigui el moment de fer grans proclames polítiques però tampoc volem deixar de manifestar la nostra ferma voluntat de seguir endavant, de continuar treballant incansablement en favor de les llibertats democràtiques i nacionals i dels drets que ens volen arrabassar.

El president del nostre país està a punt de ser inhabilitat per penjar una pancarta. Una pancarta reclamant llibertat! Aquesta llibertat per la que, des de Junts per Cerdanyola, seguirem lluitant sense defallir perquè no ens oblidem de totes les persones que estan exiliades, preses o encausades per defensar –la.

Perquè aquesta, igual que altres batalles, aconseguirem guanyar-la si mantenim vius i ben presents els valors republicans, aquests valors que de ben segur ens uneixen a totes i a través dels quals arribarem al nostre objectiu: la República Catalana. I mentrestant, cuideu-vos i cuidem-nos!

Visca Cerdanyola, visca la Diada Nacional i visca Catalunya Lliure!